Transnistria stiri: 1382
Eurovision stiri: 505

În Moldova ar putea fi interzise narghilelele

25 iun. 2014,, 12:30   Societate
7778 0
Foto: frukti.net
În Republica Moldova ar putea fi interzisă vînzarea țigărilor aromatizate și narghilelele, transmite NOI.md cu referire la ipn.md. Publicitatea la ţigări va fi permisă doar în magazinele angro, în spaţii speciale, închise, în care se vor comercializa produsele din tutun şi unde nu vor avea acces minorii.

În cadrul audierilor organizate în Comisia economie, buget şi finanţe a Parlamentului privind pachetul de legi antitabac, producătorii au solicitat ca publicitatea la ţigări să poată fi afişată în locurile de comercializare a produselor de tutun. Managerul taxe şi impozite din cadrul companiei „Japan Tobacco International”, Ion Borodac, a menționat că în Republica Moldova publicitatea la tutun va fi interzisă peste tot, iar singurul loc de comunicare cu consumatorii rămîne punctul de vînzare a ţigărilor.

La rîndul său, ministrul Sănătăţii, Andrei Usatâi, a menționat că pachetul de măsuri antitabac interzice orice formă directă sau indirectă de publicitate în favoarea produselor din tutun, inclusiv publicitatea la radio şi televiziune, în presa scrisă și cinematografe. Totodată, se interzice publicitatea prin reţele de comunicaţii electronice, publicitatea în exteriorul şi interiorul locurilor de comerţ a produselor din tutun, publicitatea pe mijloacele de transport şi prin intermediul trimiterilor poştale, precum și publicitatea pe accesoriile de fumat. Andrei Usatâi a subliniat că rticolele de tutun trebuie ferite de ochii minorilor, deoarece, potrivit datelor statistice, 70% dintre fumători au început a fuma pînă la atingerea majoratului.

De asemenea, va fi interzisă plasarea pe piaţă a produselor din tutun aromatizate. Această prevedere vizează şi narghileaua.

Legile antitabac vor intra în vigoare în anul 2016.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

La ce etnie vă atribuiți?