X 
Eurovision stiri: 517
Cazul Filat stiri: 349
Transnistria stiri: 1427

Găgăuzia va scăpa de pesticide deja în acest an

25 iun. 2014,, 12:00   Societate
2339 0
Foto: ipn.md
Pesticidele lichide vor fi evacuate de pe teritoriul autonomiei găgăuze pînă în luna octombrie a anului curent, transmite NOI.md cu referire la site-ul oficial al Ministerului Mediului.

Ministrul Mediului, Valentina Țapiș, a efectuat o vizită la Comrat, unde a discutat despre demararea primei etape de evacuare a pesticidelor și a chimicalelor periculoase din UTA Găgăuzia, raioanele Basarabeasca și Leova.

În cadrul întrevederii bașcanul Mihail Formuzal și Valentina Țapil au discutat despre și despre evacuarea pesticidelor din cel mai mare depozit din Găgăuzia care se află în Chișmichioi.

Părțile au subliniat importanța evacuării cît mai rapide a pesticidelor din regiune cu ajutorul organizațiilor străine. Astfel, toate pesticidele lichide depozitate în autonomie urmează să fie evacuate pînă la sfîrșitul lunii septembrie 2014.

„Demarăm procesul de evacuare a chimicalelor periculoase, ceea ce va avea un impact pozitiv asupra regiunii. La etapa inițială vom evacua pesticidele lichide, iar apoi cele solide. Problema va fi soluționată către mijlocul anului viitor”, a promis Țapiș.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?