Eurovision stiri: 519
Cazul Filat stiri: 349
Transnistria stiri: 1427
Preşedintele stiri: 4011

Ucraina: O Uniune a republicilor populare a fost formată în Est

25 iun. 2014,, 11:30   Externe
5141 13
Foto: agerpres.ro
Autoproclamatele ''republici populare'' Lugansk și Donețk (estul Ucrainei) au format marți o așa-zisă Uniune a republicilor populare, sfidând practic eforturile internaționale pentru detensionarea situației din estul țării, teatrul unor violențe sângeroase de mai bine de două luni între trupele guvernamentale și separatiști, care nu recunosc noua putere prooccidentală de la Kiev, după cum a relatat agenția de presă Ria Novosti.

''Consiliul Suprem al Republicii Populare Donețk (DNR) a adoptat un act constituțional privind fuziunea între DNR și Republica Populară Lugansk și crearea unei Uniuni a republicilor populare'', se afirmă într-o postare pe Twitter a așa-zișilor lideri ai DNR.

Regiunile Donețk și Lugansk au organizat referendumuri cu privire la statutul lor politic în cadrul Ucrainei și și-au proclamat independența față de Kiev la 11 mai a.c.. Autoritățile ucrainene nu recunosc rezultatele acestor plebiscite și consideră cele două 'republici autoproclamate' drept organizații teroriste, relevă agenția rusă de presă.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?