X 
Transnistria stiri: 1395
Preşedintele stiri: 4036

Lukașenko s-a supărat pe Rusia? (VIDEO)

25 iun. 2014,, 00:45   Externe
9485 6
Foto: bashny.net
La 23 iunie, mass-media a început să difuzeze informația precum că președintele belarus Alexandr Lukașenko ar fi dat ordinul de a opri tranzitul de gaze naturale rusești către Europa prin teritoriul său.

De asemenea, pe net a apărut înregistrarea conversației sale cu ministrul rus de externe Serghei Lavrov.

Din materialul video reiese că liderul belarus a declarat că a dat deja ordinul de a suspenda livrările de gaze rusești prin teritoriul țării sale. Potrivit lui Lukașenko, conducta va funcționa din nou numai după ce "Gazprom" va plăti 260 milioane dolari pe care Belarus le așteaptă de șase luni. In plus, Rusia a redus furnizarea de resurse energetice la 85%. Lukașenko este de părere că aceasta este o amenințare directă pentru funcționarea normală a întreprinderilor din Belarus.

Mass-media a răspîndit o știre cu o vechime de 4 ani

În plus, Federația Rusă și Belarus de mult timp negociază cu privire la prețul de achiziție al gazelor. "Gazprom" nu face concesii și îl trimite pe liderul Belarusului să rezolve problemele la Kremlin. De asemenea, Rusia cere 192 milioane de dolari plată pentru gaze. Lukașenko va deschide gazoductul numai în cazul în care monopolistul rusesc va achita datoria.

La întîlnirea cu Lavrov, Lukașenko a subliniat că s-a supărat pe declarațiile dure făcute de președintele Rusiei Vladimir Putin și prim-ministrul Dmitri Medvedev. Comentînd declarația lui Medvedev că "peste Belarus se poate trece", Lukașenko a răspuns că belarușii nu s-au așteptat la un astfel de cinism de la poporul frățesc și îl consideră drept o insultă personală la adresa sa.



Cu toate acestea, la o studiere atentă a înregistrării video se poate vedea că aceasta este datată cu anul 2010. Respectiv, conflictul pe marginea gazelor dintre Lukașenko și Rusia a avut loc acum patru ani.


0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?