X 
Transnistria stiri: 1392
Preşedintele stiri: 4027

Voronin: Acordul de asociere protejează interesele patronilor de peste ocean ai autorităților moldovenești (VIDEO)

24 iun. 2014,, 15:33   Politică
3847 6
Foto: noi.md
Reprezentanții fracțiunii parlamentare a PCRM au reiterat că formațiunea nu va vota în Parlament pentru ratificarea Acordului de asociere cu UE, semnarea căruia urmează să aibă loc la finele acestei săptămîni. Declarația a fost făcută astăzi în cadrul unui briefing de către liderul PCRM, Vladimir Voronin, transmite NOI.md.

Politicianul a avertizat din nou că Acordul de asociere contravine normelor constituționale și încalcă suveranitatea statului. Potrivit lui Voronin, documentul nu reflectă interesele țării, ci conține doar restricții și obligațiuni. Mai mult, politicianul afirmă că implementarea Acordului va duce la falimentarea producătorilor locali.

“Ţara noastră nu va obţine practic nimic, dar va pierde legătura cu partenerii istorici, contrar recomandărilor Adunării Parlamentare a Consiliului Europei. De facto, acest Acord protejează doar interesele Bruxelles-ului şi a patronilor de peste ocean ai autorităţilor moldoveneşti”, a precizat Voronin.

Liderul comuniștilor a reiterat că formațiunea sa nu se opune modernizării țării, dar propune alte mecanisme pentru atingerea acestui obiectiv.

Totodată, Vladimir Voronin a anunțat că reprezentanții partidului vor demara acțiuni de informare în masă pe marginea efectelor negative ale semnării Acordului de asociere.


0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?