Transnistria stiri: 1382
Eurovision stiri: 504
Preşedintele stiri: 3997

Specialist: În Găgăuzia ar putea apărea probleme cu vînzarea fructelor și strugurilor din cauza situației din Ucraina

23 iun. 2014,, 14:35   Societate
5168 0
Foto: noi.md
În legătură cu situația politică complicată din Ucraina, Autonomia Găgăuză se poate confrunta cu probleme majore la comercializarea fructelor și strugurilor, transmite NOI.md, cu referire la Gagauzinfo.md.

Potrivit șefului Direcției Complexul Agroindustrial, Ecologie și Silvicultură, Ilia Topciu, această problemă este una din cele mai arzătoare la momentul dat.

„În acest an va fi mai greu. Întotdeauna am avut probleme cu prețurile la produsele cerealiere, iar acum s-a creat o situație complicată cu vînzarea fructelor și strugurilor. Tradițional, piersicii, merele și prunele noastre sînt livrate pe piețele din Ucraina, Rusia și Belarus. Din experiența anului trecut pot spune că am pierdut 1,5-2 mii tone de piersici din cauza că nu avem piață de desfacere”, a menționat Topciu.

Potrivit expertului, în acest an problema cu vînzarea producției agricole se va acutiza.

„Agenții economici au o singură întrebare – unde să-și vîndă producția care acum se află în cîmp. Săptămîna trecută bașcanul a revenit din regiunea Leningrad, unde a semnat un Acord de cooperare, iar problema comercializării producției noastre ocupă un loc aparte. Documente similare vor fi semnate și cu regiunea Moscova. Sper tare mult că vom continua cooperarea cu agenții economici din Rusia, Ucraina și Belarus, însă avem temeri că nu vom găsi piețe de desfacere pentru producția noastră”, a menționat Topciu.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?