Eurovision stiri: 525
Cazul Filat stiri: 350
Transnistria stiri: 1433
Preşedintele stiri: 4023

Filat revine la ideea modificării Constituției

23 iun. 2014,, 11:53   Politică
4401 9
Foto: noi.md
Liderul Partidului Liberal Democrat, Vlad Filat, nu exclude posibilitatea organizării unui referendum pentru determinarea vectorului de politică externă a țării chiar în ziua alegerilor parlamentare din 30 noiembrie, transmite NOI.md. Politicianul a explicat că dacă va fi organizat, referendumul va viza modificarea unui articol din Constituție, care să traseze drept obiectiv național integrarea europeană a Republicii Moldova.

În cadrul unei emisiuni la postul de televiziune RTR Moldova, Filat a menționat că deocamdată liderii coaliției de guvernare nu au abordat pe larg subiectul, dar există anumite propuneri pentru soluționarea disputei existente în societate, în privința vectorului de politică externă.

„Cred că trebuie să punem punct acestei polemici. În primul rînd trebuie să asigurăm alegeri corecte, echidistante și transparente în această toamnă. Trebuie în Constituție să fie scris foarte clar că Moldova are ca scop aderarea la UE. Acest lucru poate avea loc probabil prin desfășurarea unui referendum, pentru ca oamenii să se pronunțe”, a explicat Filat.

Întrebat de moderatorul emisiunii dacă organizarea referendumului pentru modificarea Constituției este posibilă concomitent cu desfășurarea alegerilor parlamentare, Filat nu a exclus această opțiune.

Precizăm că alegerile parlamentare din acest an urmează a fi desfășurate pe 30 noiembrie, după ce legislativul a aprobat un proiect de hotărîre în acest sens.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?