X 
Transnistria stiri: 1438
Preşedintele stiri: 4042

Premierul Iurie Leancă solicită ca drumurile să fie reabilitate calitativ

23 iun. 2014,, 10:00   Societate
2854 0
Foto: noi.md
Premierul Iurie Leancă cere implicare şi mobilizare în responsabilizarea executorilor de lucrări ale reabilitării drumurilor, astfel încît acest proces să fie unul calitativ. Solicitarea a fost făcută, vineri, în cadrul şedinţei Comitetului de Supraveghere a Proiectului de susţinere a Programului în sectorul drumurilor.

Potrivit agenţiei "Infotag", care face referire la Serviciul de presă la Guvernului, la şedinţă au participat conducătorii ministerelor de resort, reprezentanţii Băncii Mondiale, BERD-ului, BEI, MCC şi ai Comisiei Europene.

"Cel mai important este să avem drumuri bune, să nu mergem după principiul "mai ieftin", în detrimentul calităţii. Avem nevoie să prelungim programele, important este să fie transparenţă, fără corupţie. Şoseaua Sărăteni-Soroca a demonstrat că este posibil să facem drumuri bune", a accentuat Iurie Leancă, mulţumind partenerilor de dezvoltare pentru susţinerea acordată în domeniul dezvoltării infrastructurii rutiere.

Prim-ministrul a vorbit şi despre porţiunile de drum reabilitate, dar nu în întregime.

"Nu înţeleg cum este posibil să reabilitezi un drum, dar pe porţiuni. Mergeam ieri pe drumul Bălţi-Orhei-Chişinău, cîţiva km de drum foarte bun, apoi drum rău şi iarăşi bun. Eu sper că nu se va întîmpla aşa şi cu Chişinău-Ungheni", a spus Leancă. În urma dezbaterilor, participanţii la şedinţă au decis să acorde atenţie sporită asigurării transparenţei în procesul achiziţiilor, creşterea siguranţei rutiere şi verificarea constantă a lucrărilor executate. La 1 iunie, acumulările în Fondul Rutier constituiau 467,5 mil. de lei.

Tot vineri, Iurie Leancă a avut o întrevedere cu vicepreşedintele Comisiei Europene, comisarul European pentru Transport şi Mobilitate, Siim Kallas, aflat într-o vizită de lucru la Chişinău, cu care a discutat despre posibilităţile de finanţare a proiectelor de conexiune a căilor de transport ale Moldovei cu cele transeuropene, inclusiv construcţia podurilor peste Prut şi modernizarea căilor ferate. Şeful executivului de la Chişinău a subliniat că Moldova are nevoie în continuare de asistenţa şi expertiza partenerilor europeni pentru modernizarea infrastructurii transporturilor şi asigurarea dezvoltării economice durabile a ţării. Siim Kallas s-a arătat convins că impactul Acordului de Asociere, inclusiv al celui de Liber Schimb, asupra sectorului transporturilor din Republica Moldova va fi unul pozitiv, menţionînd importanţa informării populaţiei despre beneficiile acestor documente.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?