X 
Transnistria stiri: 1392
Preşedintele stiri: 4032

Poliţia de frontieră atenţionează despre asigurarea medicală

21 iun. 2014,, 10:30   Societate
4634 0
Foto : noi.md
„Angajaţii poliţiei de frontieră din Moldova pot doar să le amintească cetăţenilor care pleacă în Federaţia Rusă să aibă asigurarea medicală. În caz contrar, ei ar putea avea probleme la frontiera FR, pînă la refuzul de intrare”, a comentat pentru NOI.md şeful serviciului de presă al Poliţiei de Frontieră, Daniela Mînzatu zvonurile apărute pe reţelele de socializare privind amenzile aplicate la frontieră pentru lipsa asigurării medicale.

Doamna Mînzatu a amintit că celor care vin în ţara noastră nimeni nu le cere niciuni document. „Celor care pleacă în Rusia noi doar le amintim, dar în niciun caz nu le cerem să prezinte asigurarea medicală şi cu atît mai mult nu îi amendăm pentru lipsa acesteia”, a menţionat şeful serviciului de presă.

Interlocutorea a amintit că, potrivit recentelor modificări operate în legislaţia FR privind regimul de intrare a cetăţenilor străini în această ţară, aceştia trebuie să deţină asigurarea medicală.

„Vreau să dezmint zvonurile, potivit cărora tichetul de avion sau de tren constituie confirmarea deţinerii asigurării medicale. În costul biletului într-adevăr intră şi preţul asigurării medicale, însă ea este valabilă doar pemtru perioada aflării în transport. La dorinţă, poliţiştii ruşi ar putea cere acest document în orice oraş şi atunci... De aceea le recomand tuturor doritorilor de a vizita Rusia să procure asigurarea medicală pe perioada călătoriei în orice companie de asigurări din Moldova”, a menţionat Mînzatu.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?