X 
Eurovision stiri: 516
Cazul Filat stiri: 354
Transnistria stiri: 1385
Preşedintele stiri: 4006

Vladimir Voronin a fost acționat în judecată la CEDO

20 iun. 2014,, 15:10   Politică
8529 15
Foto: unica.md
Președinta Partidului Național Liberal din Moldova, Vitalia Pavliceno, l-a acționat în judecată pe liderul PCRM, Vladimir Voronin, încă în anul 2006, dosarul cu pricina fiind în prezent examinat la Curtea Europeană a Drepturilor Omului.

În cadrul unui interviu pentru unimedia, Pavlicenco a dezvăluit că a decis să-l acționeze în judecată pe Voronin, pentru că acesta a declarat despre ea că ar fi KGB-istă. Președinta PNL a anunțat că magistrații CEDO urmează să se expună în scurt timp pe marginea acestui dosar, după ce în 2006, instanțele locale i-au dat cîștig de cauză.

„Am un dosar la CEDO cu Voronin, care este pe ultima sută de metri. În 2006, Voronin și-a permis într-o emisiune televizată să declare că noi sîntem finanțați de România și că eu sînt KGB-istă. Sînt prima persoană în Republica Moldova care am cîștigat dosarul în instanțele naționale. Nu am colaborat sub nicio formă cu KGB. Am avut un răspuns de la SIS și în 2006”, a explicat Pavlicenco.

În prezent, Vitalia Pavlicenco se judecă și cu alți politicieni din Moldova care au adus ofense partidului pe care îl conduce. „Eu chem în judecată pe toți cei care ne fac extremiști”, a menționat Pavlicenco.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?