Transnistria stiri: 1392
Preşedintele stiri: 4032

„Rospotrebnadzor” a relatat cîtă producție alcoolică a importat Rusia din Transnistria și Găgăuzia

20 iun. 2014,, 14:10   Economie
3465 0
Foto: atorus.ru
Regiunea transnistreană a exportat, în primul semestru al anului 2014, în Federația Rusă, 62 de loturi de producție alcoolică în volum total de circa 185,7 mii litri, iar din autonomia găgăuză – 73 de loturi de vin în volum de aproape 230 de mii de litri și 68 de loturi de vin în vrac în volum de peste 1 milion 609,4 mii litri, transmite NOI.md.

Datele au fost prezentate de serviciul fitosanitar rus, care a precizat că producția respectivă a fost în conformitate cu cerințele de calitate și securitate. Amintim că, la 10 septembrie 2013, Rusia a interzis livrările de producție alcoolică moldovenească pe piața rusă.

Ulterior, „Rospotrebnadzor” a declarat că embargoul nu este valabil și în cazul Transnistriei, deoarece producția din această regiune „și-a păstrat imaginea pozitivă”. Totodată, serviciul fitosanitar rus a declarat că nu are pretenții față de vinurile din Găgăuzia, permițînd companiilor „Cazaiac-Vin”, „Invinprom” și „Vinăria Bostovan” să-și livreze producția în Rusia.

Bașcanul Găgăuziei, Mihail Formuzal, a declarat anterior că autoritățile de la Comrat vor purta negocieri pentru a obține permisiunea de a livra producție vinicolă în Rusia de către toate cele 13 întreprinderi vinicole din autonomie. Totodată, în Găgăuzia se preconizează în comun cu „Rospotrebnadzor” să fie deschis un laborator pentru verificarea calității vinurilor livrate în Rusia. Autoritățile găgăuze examinează, de asemenea, posibilitatea creării unui brend comun „Vinurile Găgăuziei” pentru exportul în Rusia.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?