Eurovision stiri: 525
Cazul Filat stiri: 350
Transnistria stiri: 1433
Preşedintele stiri: 4023

Parlamentul a adoptat amendamente la legea privind BNM şi Comisia Naţională pentru Piaţa Financiară

20 iun. 2014,, 10:22   Economie
2870 0
Foto: noi.md
Parlamentul a adoptat, joi, în a doua lectură, amendamentele la Legea privind Banca Naţională (BNM) şi în prima lectură modificările la Legea cu privire la Comisia Naţională pentru Piaţa Financiară (CNPF).

Potrivit agenţiei "Infotag", în cazul BNM legea prevede că documentele BNM pot fi contestate doar de persoanele în privinţa cărora au fost adoptate sau cărora le-a fost refuzată adoptarea unei decizii administrative în baza actului normativ contestat. Legea anterioară nu prevedea acest fapt.

Documentele BNM pot fi contestate doar la Consiliul de Administraţie prin depunerea unei cereri în decurs de 30 de zile de la momentul notificării. Solicitarea de sistare a executării deciziilor BNM poate fi depusă în instanţa de judecată doar după contestarea acestora la Consiliul de Administraţie.

Aceste amendamente au fost elaborate în scopul de a preveni atacurile de preluare ilegală a acţiunilor în sectorul bancar prin intermediul deciziilor judecătoreşti.

Proiectul de lege cu privire la modificările la CNPF practic este identic cu modificările din Legea privind BNM.

Potrivit autorilor proiectului, amendamentele sînt necesare pentru determinarea modalităţii de informare a destinatarului despre deciziile ce vizează eliminarea lacunelor financiare, emiterea prescripţiilor, înregistrarea emitenţilor de valori mobiliare, retragerea sau suspendarea licenţei participanţilor profesionişti şi ordonanţele Comisiei Naţionale. De asemenea, se precizează termenii de contestare a documentelor CNPF.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?