X 
Eurovision stiri: 516
Cazul Filat stiri: 354
Transnistria stiri: 1385
Preşedintele stiri: 4006

Decis! Pașapoartele moldovenești vor avea o altă culoare

19 iun. 2014,, 12:02   Politică
11193 10
Foto: viza.md
Întreprinderea de Stat ”Registru”nu va mai perfecta pașapoarte biometrice de culoare albastră, actele existente urmînd a fi înlocuite cu cele de culoare roșie-vișinie. Un proiect de lege în acest sens a fost adoptat astăzi în lectură finală de către parlamentari.

Modificările prevăzute în proiect urmează a fi operate pe măsura creării condiţiilor necesare pentru punerea în aplicare a pașapoartele cu coperta de culoare bordo. Potrivit autorilor proiectului, pașapoartele cu coperta de culoare albastră vor rămîne valabile pînă la expirarea termenului de valabilitate.

Anterior, Ministerul Tehnologiilor Informației și Comunicațiilor a anunțat că termenul-limită de introducere a pașapoartelor de culoare bordo este 1 ianuarie 2015. Autoritățile au precizat atunci că se va trece la pașapoartele bordo cînd se va epuiza stocul de blanchete albastre.

Noile pașapoarte vor corespunde în totalitate standardelor UE și vor avea un grad sporit de securitate. Menționăm că denumirea culorii noilor acte a stîrnit discuții aprinse, anterior, în Parlament.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?