Transnistria stiri: 1426
Eurovision stiri: 511

Putin despre pericolul pentru Rusia a asocierii Ucrainei cu UE

20 iun. 2014,, 00:30   Externe
9582 0
Foto: segodnya.ua
Președintele Rusiei Vladimir Putin și-a exprimat speranța în desfășurarea consultărilor în legătură cu intențiile Ucrainei de a semna Acordul de asociere cu UE. Șeful statului rus a declarat acest lucru în cadrul unei ședințe privind dezvoltarea agriculturii.

Putin a menționat că, împreună cu președintele Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso, anterior s-a convenit organizarea consultărilor între Rusia, UE și Ucraina la nivel de experți și ministerial, în contextul semnării Acordului de asociere UE-Ucraina.

"Am convenit pentru a începe aceste consultări la nivel de experți," - a declarat președintele Federației Ruse.

"Sper că aceste contacte vor începe, cel puțin la nivel de șefi de departamente, și în cele din urmă vor ieși la nivel ministerial, și vom putea arăta în mod obiectiv care sînt sînt îngrijorările noastre", - a adăugat el.

Putin a spus în ce constă amenințarea la adresa Rusiei în cazul semnării Acordului între Ucraina și UE.

"Am putea avea probleme economice și nu vom fi în măsură să menținem rata zero a taxelor vamale de import", - a declarat el, referindu-se la produsele agricole.

"Nu are nimic de-a face cu politica sau cu alegerea unui sau altui stat – fiecare stat suveran are dreptul să-și aleagă propria cale", - a spus Putin.

Potrivit președintelui, Rusia are dreptul să-și protejeze propriile interese economice.

"Trebuie să avem o abordare sistemică și anume așa vom face", - a spus el.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

La ce etnie vă atribuiți?