X 
Transnistria stiri: 1392
Preşedintele stiri: 4027

Acordul de asociere riscă să fie declarat neconstituțional - declarație

19 iun. 2014,, 10:45   Politică
5763 8
Foto: noi.md
Deputații fracțiunii comuniștilor cer audierea premierului Iurie Leancă în plenul legislativului pe marginea conținutului Acordului de asociere cu UE. Fracțiunea PCRM cere ca audierile să fie organizate pînă la semnarea documentului, care urmează să aibă loc pe 27 iunie.

Propunerea a fost înaintată de către deputatul Anatolie Zagorodnîi, care a atenționat la ședința de astăzi a Parlamentului că mai multe prevederi ale Acordului riscă să fie declarate neconstituționale. În acest sens, deputatul a propus să fie elaborat un nou document.

„Pe 27 iunie urmează a fi semnat Acordul de asociere cu UE. În acest context, PCRM solicită organizarea unor audieri, cu invitarea premierului Leancă. Ținem să precizăm că în elaborarea acestui acord nu s-a ținut cont de poziția opiniei publice. Documentul încalcă flagrant mai multe prevederi constituționale. Vă atenționăm din start că acest Acord riscă să fie declarat neconstituțional”, a explicat Zagorodnîi.

Menționăm că Acordul de asociere Republica Moldova - UE urmează a fi semnat pe 27 iunie la Bruxelles, de către premierul Iurie Leancă, în toate limbile oficiale ale UE.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?