Transnistria stiri: 1392
Preşedintele stiri: 4027

Trei milioane de euro pentru îmbunătăţirea mediului de afaceri

19 iun. 2014,, 10:00   Economie
3740 0
Foto: agerpres.ro
Agenţia SUA pentru Dezvoltare Internaţională (USAID) va aloca Moldovei pînă în 2016 trei milioane de euro pentru îmbunătăţirea mediului de afaceri şi a climatului investiţional, prin intermediul implementării reformei refulatorii în cadrul proiectului BRITE. Potrivit agenţiei "Infotag", despre aceasta s-a vorbit, miercuri, la şedinţa investitorilor pentru realizarea proiectelor în cadrul finanţării Zonei de Liber Schimb Aprofundat şi Cuprinzător (DCFTA).

Potrivit Ministerului Economiei, la şedinţă s-a mai comunicat că Fondul Internaţional pentru Dezvoltarea Agricolă va aloca Moldovei 24 milioane de euro pentru dezvoltarea businessului agricol şi a serviciilor financiare rurale. De asemenea, Organizaţia Naţiunilor Unite pentru Dezvoltare Industrială (UNIDO) va aloca 1 mil. de euro pentru fortificarea posibilităţilor Organizaţia de Atragere a Investiţiilor şi Promovare a Exportului din Moldova (MIEPO) cu scopul de a atrage investiţii, inclusiv şi în parcurile industriale.

De asemenea, participanţii proiectului de implementare a DCFTA au menţionat că este necesar de a elabora o reţea a coordonării şi monitorizării ajutorului donatorilor pentru realizarea agendei DCFTA. Pentru realizarea calitativă a proiectelor de suport financiar DCFTA trebuie de acordat produselor acces simplificat pe piaţă, eliminarea barierelor tehnice din comerţ, sporirea calităţii infrastructurii, implementarea standardelor, simplificarea procedurii comerţului prin îmbunătăţirea administrării fiscale şi vamale, dezvoltarea serviciilor financiare şi crearea potenţialului pentru realizarea achiziţiilor de stat.

Proiectul Uniunii Europene de susţinere şi implementare a DCFTA a fost lansat în martie 2014 şi are scopul de a acorda ajutor Guvernului în realizarea DCFTA prin consolidarea politicii dezvoltării şi selecţiei, armonizarea legislaţiei, coordonare, realizare, relaţii, monitorizare şi evaluare.

În ajun, Uniunea Europeană a decis acordarea a 30 milioane de euro pentru realizarea Acordului de Liber Schimb, începînd cu trimestrul patru al anului 2014 şi pînă în 2017.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?