Eurovision stiri: 517
Cazul Filat stiri: 354
Transnistria stiri: 1385
Preşedintele stiri: 4006

Instanțele judecătorești, acuzate de sabotarea dosarului privind concesionarea Aeroportului

18 iun. 2014,, 15:32   Politică
3085 0
Foto: inprofunzime.md
Reprezentanții Partidului Liberal Reformator acuză instanțele judecătorești de faptul că tergiversează examinarea dosarului privind concesionarea Aeroportului Internațional Chișinău, decizie pe care deputații PLR o califică drept ilegală.

Potrivit unui grup de deputați ai formațiunii, toate încercările lor de a obține pe cale legală anularea contractului de concesionare a aeroportului s-a soldat cu eșec, întrucît nicio instanță de judecată nu a acceptat deocamdată să examineze sesizarea înaintată.

Deși cererea de chemare în judecată a Guvernului Republicii Moldova, a Agenţiei Proprietăţii Publice şi a companiei „AVIA INVEST”, a fost depusă la Judecătoria sectorului Buiucani, instanța a remis demersul PLR, precizînd că sesizarea poate fi examinată după competenţă de Judecătoria Botanica. La rîndul său, ultima instanță a explicat reclamanților „că sînt în drept să intenteze acțiunea în cauză la Judecătoria sectorului Centru.

„Vedeți în ce se transformă acest ping-pong moldovenesc. Avem temeri sau presupuneri că următoarea judecătorie care va examina cazul nostru va fi cea din Căușeni. Noi vom face în continuare tot posibilul ca acel contract de concesionare să fie anulat. Este poziția noastră fermă și vom face tot posibilul să convingem colegii noștri de coaliție de acest lucru”, a explicat deputatul Oleg Bodrug.

Precizăm că anterior, liberal-reformatorii au depus o sesizare la Curtea Constituțională referitor la constituționalitatea concesionării AIC, magistrații însă au declarat că nu se pot expune pe marginea acestui demers.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?