X 
Transnistria stiri: 1390
Preşedintele stiri: 4020

Deputatul PLDM a solicitat Ministerului Transporturilor scuze pentru acuzaţiile de "vînzare şi corupţie" a proiectelor de lege

18 iun. 2014,, 15:38   Politică
4054 2
Foto: infotag.md
Deputatul din partea Partidului Liberal Democrat (PLDM), Iurie Apostolachi, a solicitat reprezentanţilor Ministerului Transporturilor şi Infrastructurii Drumurilor să-şi ceară scuze pentru acuzaţiile de "vînzare şi corupţie a proiectelor de lege". O astfel de declaraţie deputatul a făcut miercuri, la şedinţa Comisiei pentru economie, buget şi finanţe, în timpul discutării proiectului de lege cu privire la Codul transportului auto.

Potrivit agenţiei "Infotag", deputatul a solicitat amînarea examinării proiectului, dar colegii săi de coaliţie au propus să nu fie amînat documentul, discutarea căruia durează deja de mai mult de un an.

"Proiectul este amînat în permanenţă, care este problema ce zădărniceşte adoptarea acestuia?", s-a indignat vicepreşedintele comisiei, liberalul reformator Vadim Cojocaru.

Potrivit spuselor preşedintelui comisiei, liberalul democrat Veaceslav Ioniţă problema constă în anumite aspecte ale proiectului de lege, care nu s-a reuşit să fie discutate în comisie.

Viceministrul Transporturilor, Vladimir Cebotari, a solicitat să i se ofere cuvîntul, însă Apostolachi l-a întrerupt, spunînd că la instituţie "sînt oameni extrem de curajoşi".

"Am fost conducătorul şedinţelor grupurilor de lucru privind acest proiect. Ei nu vin la şedinţe, iar acum doresc să vorbească. Sînteţi prea curajoşi şi încă aştept scuze de la persoana de lîngă viceministru (a indicat spre unul din consilierii ministerului - "I"), care m-a acuzat pe 16 iunie de vînzare şi corupţie a proiectului de lege. Din acest motiv voi părăsi şedinţa", a spus deputatul.

În discuţie s-a implicat Ioniţă, care a propus amînarea examinării proiectului: în lipsa lui Apostolachi comisia nu are cvorum, precum şi din cauza absenţei reprezentanţilor opoziţiei ‒ deputaţilor PCRM şi PSRM.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?