Transnistria stiri: 1433
Preşedintele stiri: 4024

Locatarii unui sector din capitală se plîng pe acapararea unei zone verzi (FOTO)

18 iun. 2014,, 13:05   Societate
3980 0
Foto: facebook.com/ Stanley Vartanian
Locuitorii sectorului Rîșcani al capitalei sînt revoltați de acapararea teritoriului pentru construcția unei terase pe locul gazonului din parcul Eroilor căzuți în războiul din Afganistan. Pe bulevardul Moscova, în apropiere de complexul memorial, lîngă unul din baruri au început lucrările de demontare a bordurei din jurul gazonului.

„Proprietarul localului a decis să acapareze un lot de teren de 46 metri pătrați în fața barului și altul de 72 metri pătrați lateral de local, intenționînd să construiască în locul gazonului și copacilor o terasă”, afirmă cetățenii.

Duăî intervenția locuitorilor lucrările de demontare a bordurei au fost sistate.

Surse din cadrul Primăriei Chișinău au explicat pentru NOI.md că proprietarul barului are dreptul de a deschide o terasă de vară în apropierea localului său, în pofida faptului că terenul respectiv nu-i aparține cu drept de proprietate sau folosință.

„Conform noului regulament adoptat în acest an, pentru deschiderea unei terase nu este necesar contractul de arendă sau privatizare a lotului de teren respectiv. Terasa este un obiect sezonier, construcția ei nu afectează teritoriul, de aceea este suficient de a avea documente pentru dreptul de folosință temporară a terenului. Important este ca totul să fie strict în limitele legislației în vigoare. Cît privește demolarea bordurei, asta se numește dezmăț, de aceasta trebuie să aibă grijă organele de drept”, a menționat secretarul de presă al Primăriei Chișinău, Vadim Brînzaniuc.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?