Eurovision stiri: 519
Cazul Filat stiri: 355
Transnistria stiri: 1386
Preşedintele stiri: 4008

Francois Hollande: Semnarea Acordului de Asociere nu este o etapă finală în relaţia RM-UE

17 iun. 2014,, 11:56   Societate
2408 0
Foto: 1tv.ru
Semnarea Acordului de Asociere nu este o etapă finală în relaţia dintre Republica Moldova şi UE. Declaraţia a fost făcută de preşedintele Franţei Francois Hollande la reşedinţa sa de la Paris, în cadrul întrevederii pe care a avut-o cu prim-ministrul Iurie Leancă.

Potrivit agenţiei "Infotag", cu referire la Serviciul de presă al Guvernului, cei doi oficiali au discutat despre importanţa stabilităţii în regiune, dar şi a reformelor în statele-membre ale Parteneriatului Estic.

Şeful statului francez a dat asigurări că ţara sa va continua să sprijine parcursul european al Republicii Moldova.

Iurie Leancă a salutat deschiderea Franţei în contextul viitoarelor relaţii ale Republicii Moldova cu Uniunea Europeană. El a subliniat că Franţa este un partener important pentru Moldova şi pe acest motiv mizează pe consolidarea dialogului politic bilateral.

"Sînt foarte fericit să văd că Franţa şi-a reafirmat solidaritatea şi prietenia sa cu Republica Moldova, ţară latină, europeană şi francofonă. Am convenit să dăm un nou impuls relaţiilor bilaterale, în special, în domeniul economic şi al investiţiilor", a declarat şeful Executivului de la Chişinău.

Totodată, premierul a spus că Republica Moldova îşi doreşte consolidarea cooperării cu Organizaţia Internaţională a Francofoniei şi a subliniat deschiderea Republicii Moldova pentru organizarea, la Chişinău, a unei conferinţe dedicate popularizării francofoniei.

În perioada 16-18 iunie, Iurie Leancă întreprinde o vizită oficială în Franţa, la invitaţia preşedintelui Francois Hollande. Este pentru prima dată cînd un prim-ministru al Republicii Moldova este invitatul şefului de stat francez.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?