X 
Eurovision stiri: 520
Cazul Filat stiri: 355
Transnistria stiri: 1390
Preşedintele stiri: 4018

PLDM solicită SIS-ului să investigheze îndemnurile la arme ale demnitarilor din Găgăuzia

13 iun. 2014,, 11:17   Societate
2741 0
Foto: moldnews.md
Partidul Liberal Democrat (PLDM) a solicitat Serviciului de Informaţii şi Securitate să prezinte informaţia despre îndemnurile deputatului Adunării Populare a Găgăuziei (APG) Ilia Uzun la deturnarea puterii. O astfel de propunere a fost înaintată joi, la şedinţa Parlamentului, de deputatul din partea PLDM Petru Vlah.

Potrivit agenţiei "Infotag", el a spus că un socialist îndeamnă la violenţe şi trebuie aflat dacă PSRM are legătură cu aceste declaraţii.

"Să spună despre ce s-a întîmplat la Comrat şi anume: îndemnurile la arme şi la război. Trebuie aflat cu ce se ocupă acest partid", a spus Vlah.

În replică, liderul PSRM, Igor Dodon, a spus că "socialiştii nu au deputaţi în APG".

"Evenimentele din Găgăuzia demonstrează incorectitudinea cursului ales. Nu mi-aş dori ca Iurie Leancă să devină ultimul premier al Moldovei întregi, cum s-a întîmplat cu Victor Ianukovici", a subliniat socialistul.

Preşedintele Parlamentului, Igor Corman, i-a propus lui Dodon să nu mizeze în această privinţă pe suportul populaţiei.

"Dacă speraţi la dividende de la astfel de declaraţii sau organizarea protestelor în jurul instituţiilor de stat, vă propun să aşteptaţi timpul apropiat şi atunci o să vedeţi unde o să ajungeţi. Grupul de lucru mixt al Parlamentului şi APG a fost creat la propunerea mea, iar persoane ca Dumneavoastră ne încurcă să lucrăm", a spus el.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?