Eurovision stiri: 519
Cazul Filat stiri: 354
Transnistria stiri: 1386
Preşedintele stiri: 4007

Nicolae Chirtoacă: Troenco trebuie să vadă și să gîndească mai sus de epoleţii de general

13 iun. 2014,, 10:58   Societate
4175 2
Foto: noi.md
„Eu îl înţeleg pe Valeriu Troenco, care în calitatea sa de general și ministru al Apărării este obligat să stabilească toate provocările și amenințările la adresa securității naționale a ţării, dar totuşi el ar trebui să fie puțin mai sus de epoleţii săi de general și să gîndească limpede și cu spirit de previziune”. Opinia aparține primului ministru al Apărării al RM după proclamarea Independenței, preşedintelui Partidului Forţa Poporului, Nicolae Chirtoacă, care a fost solicitat de NOI.md să comenteze declaraţia ministrului Apărării referitoare la faptul că statutul de neutralitate este în prezent un obstacol pentru Republica Moldova, iar autoritățile ar trebui să examineze posibilitatea de aderare la NATO.

Intervievatul a recunoscut că înțelege logica lui Troenco. Armata noastră are un oarecare potenţial, dar insuficient pentru a proteja Moldova de o eventuală agresiune. Iată că şi prim-ministrul a declarat recent că în caz de atac vom putea opune rezistenţă nu mai mult de două ore. În plus, situaţia din Ucraina este foarte periculoasă şi pentru țara noastră. Cine poate opri posibila agresiune împotriva noastră? Numai NATO, s-a gîndit ministrul.

"Atîta doar că s-a grăbit şi a uitat că conducerea Alianței Nord-Atlantice a afirmat, în repetate rînduri, că refuză să se extindă spre est ca să nu irite și să nu provoace o dată în plus Federația Rusă. De aceea, eu am perceput declaraţia lui doar ca pe o exprimare a opiniei formaţiunii lui politice. Iar acum este dreptul și datoria coaliției de guvernare să decidă cum să reacționeze ori dacă să reacţioneze, în general, la declarația lui Troenco. Deși, în opinia mea, trebuie să ţinem minte și să înțelegem că chiar și în prezența riscurilor din partea Rusiei, cu ea e întotdeauna mai bine să ajungi la o înţelegere", a subliniat Chirtoacă.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?