X 
Transnistria stiri: 1436
Preşedintele stiri: 4040

Liberal-democratul Simion Furdui a criticat activitatea ANRE

11 iun. 2014,, 16:50   Societate
5686 0
Foto: europalibera.org
Conducerea Agenţiei Naţionale pentru Reglementare în Energetică (ANRE) este inactivă şi nu-şi îndeplineşte obligaţiile asumate, consideră deputatul din partea Partidului Liberal Democrat (PLDM) Simion Furdui.

Potrivit agenţiei "Infotag", Сomisia economie, buget şi finanţe a audiat miercuri raportul cu privire la activitatea ANRE pentru anul 2013, însă la propunerea lui Furdui subiectul a fost retras de pe ordinea de zi ca fiind "prematur".

"Vreau să văd în raport planurile Agenţiei. De asemenea, atrag atenţie la faptul că datele auditului prezentate de ANRE sînt departe de realitate. Ne prezentaţi doar cifre seci, fără confirmare. De asemenea, sînt întrebări faţă de preţurile la carburanţi. Cînd barilul se scumpeşte, creşte şi preţul pentru consumatorul final, însă cînd se ieftineşte, preţurile nu ştiu de ce nu se grăbesc să se micşoreze. Verificaţi negocierile cu Ministerul Economiei şi rezolvaţi acest subiect", a spus el.

Liberalul democrat a amintit directorului ANRE, Sergiu Ciobanu, prezent la şedinţa comisiei, că pe parcursul a patru ani Agenţia nu ia în considerare recomandările Parlamentului.

"Patru ani am vorbit despre necesitatea de a crea regulamentul cu metodologia, însă mai departe de cuvinte treaba nu ajunge. Este necesară o ordine şi de aceea propun să fie amînată examinarea acestui raport", a spus el.

În final, membrii comisiei au decis amînarea audierii raportului pentru următoarele şedinţe.


0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?