Eurovision stiri: 515
Cazul Filat stiri: 354
Transnistria stiri: 1385
Preşedintele stiri: 4005

Schimbări în Armata Națională

10 iun. 2014,, 12:22   Societate
5354 3
Foto: unimedia.info
În viitorul apropiat serviciul militar în Republica Moldova ar putea fi efectuat în bază de contract, și nu în mod obligatoriu, așa cum prevede legislația actuală. Anunțul a fost făcut de ministrul Apărării, Valeriu Troenco, în cadrul unei intervenții telefonice la Publika TV.

Ministrul a ținut să precizeze că Armata Națională este deja în plin proces de tranziție, întrucît jumătate din subofițeri activează prin contract.

„Această inițiativă a fost înaintată de predecesorul meu Vitalie Marinuța. Profesionalizarea Armatei nu este un lucru nou. În prezent, Armata Națională este deja la 50% profesionalizată, adică subofițerii care activează prin contract constituie jumătate din numărul total al militarilor Armatei. De aceea acest proces este în realizare deplină”, a explicat Troenco.

Totodată, ministrul a menționat că noua concepție și strategie militară ar putea fi adoptată pînă la finele mandatului actualului legislativ. Troenco a dat asigurări că se depun toate eforturile pentru ca documentul să fie aprobat.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?