Transnistria stiri: 1395
Preşedintele stiri: 4036

Valeriu Streleț: Vlad Filat a fost înțeles greșit (VIDEO)

10 iun. 2014,, 11:03   Politică
6425 2
Foto: noi.md
Vicepreședintele Partidului Liberal Democrat din Moldova (PLDM) Valeriu Streleț afirmă că declarațiile președintelui partidului, Vlad Filat, privind o posibilă aderare a Republicii Moldova la NATO au fost înțelese greșit.

„Nu, Moldova nu trebuie să adere la NATO. Acest lucru este argumentat de mai multe prevederi ale legislației moldovenești. Mass-media a difuzat spusele lui Filat fără a pătrunde în esență. Am putea adera într-o anumită perspectivă, dacă se va schimba opinia publică în urma unei catastrofe geopolitice care va afecta poporul de rînd, dacă vom înțelege că avem nevoie să ne ascundem sub o anumită umbrelă în imposibilitatea de a ne apăra singuri – iată la ce s-a referit Filat. Cîndva aceasta s-ar putea produce, dar noi sperăm că nu va fi așa”, a declarat Streleț pentru un post privat de televiziune.

Potrivit liberal-democratului, în calitate de stat neutru, Moldova beneficiază de avantaje speciale, or, în cazul agresiunii asupra țării noastre, niciun atacator nu va rămîne nepedepsit.

„Pe de altă parte, care este sensul aderării la NATO? Și are oare NATO nevoie de noi?”, a menționat vicepreședintele PLDM.

Amintim că recent liderul PLDM, Vlad Filat, a declarat în cadrul unui interviu că Moldova are necesitatea de a aprofunda relațiile cu NATO. Potrivit lui Filat, în anumite situații Moldova nu are altă alternativă decît aderarea la NATO.

„De exemplu, în cazul repetării situației din Crimeea în Transnistria. În acest caz nu văd o altă soluție decît aderarea la NATO”, a declarat Filat.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?