Eurovision stiri: 516
Cazul Filat stiri: 354
Transnistria stiri: 1385
Preşedintele stiri: 4006

Iurie Leancă l-a asigurat pe Karasin în privința asocierii la UE

10 iun. 2014,, 10:22   Politică
3962 2
Foto: gov.md
Acordul de asociere din Moldova și UE nu contravine cooperării cu Federația Rusă. De acest lucru l-a asigurat premierul Iurie Leancă pe viceministrul rus de externe, Grigori Karasin, aflat într-o vizită la Chișinău.

Premierul a ținut să precizeze în cadrul întrevederii că autoritățile de la Chișinău nu au ce ascunde în procesul de integrare europeană și a subliniat în același timp importanța menținerii unor relații bune cu Rusia.

„Vrem să avem relații foarte bune cu Moscova. Sîntem transparenți în procesul de apropiere de UE, nu avem ce ascunde și Acordul de asociere nu contravine cooperării cu Rusia. Dorim să fim un partener previzibil, fapt ce va asigura o bună cooperare atît în Est, cît și în Vest”, a precizat șeful executivului de la Chișinău.

La rîdul său, Grigori Karasin a spus că și Moscova este interesată să dezvolte relațiile cu Republica Moldova.

„Federația Rusă îşi doreşte relații prieteneşti cu Republica Moldova pe care să le dezvolte în toate sferele. Mizăm pe un dialog politic dinamic”, a afirmat oficialul rus.

Precizăm că înainte să vină la Chişinău, Karasin a declarat că semnarea de către Republica Moldova a Acordului de asociere cu UE va afecta în mod "inevitabil" relaţiile cu Rusia.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?