X 
Transnistria stiri: 1395
Preşedintele stiri: 4036

Peskov a povestit despre ce au vorbit Poroșenko și Putin în Normandia

10 iun. 2014,, 02:08   Externe
7927 6
Foto: glavred.info
Conversația dintre cei doi președinți a avut un caracter închis, a spus Peskov. Potrivit lui, aceasta a fost prima întîlnire dintre Putin și Poroșenko.

Președintele Ucrainei Petro Poroșenko și președintele Rusiei Vladimir Putin în cadrul întrevederii informale în Normandia (Franța) din 6 iunie, au vorbit în special despre evenimentele din estul Ucrainei, a declarat luni, 9 iunie, secretarul de presă al președintelui FR, Dmitri Peskov.

Vineri, cu prilejul ceremoniilor dedicate împlinirii a 70 de ani de la debarcarea aliaților în Normandia, Petro Porosenko s-a întîlnit, pentru prima oara cu Vladimir Putin, avînd o discuție de circa 15 minute.

"Discuția a fost scurtă, cu caracter închis. Nu este vorba despre poziția Rusiei. Crimeea este o regiune a Federației Ruse, fiind o regiune, aceasta este o parte integrantă a Rusiei. Dar repet, discuția a avut caracter absolut închis. În primul rînd s-a discutat despre evenimentele din estul țării, despre vărsarea de sînge", - a subliniat Peskov.

La 8 iunie, la ședința grupului tripartit de contact cu privire la punerea în aplicare a planului de restabilire a păcii în partea de est a Ucrainei, Poroșenko a declarat că ostilitățile în partea de est a Ucrainei trebuie să se oprească "în această săptămînă".

La întîlnire au participat ambasadorul Ucrainei în Germania, Pavel Klimkin, reprezentantul special al Secretarului General al Organizației pentru Securitate și Cooperare în Europa, Heidi Tagliavini și ambasadorul Rusiei în Ucraina, Mihail Zurabov.

Poroșenko a propus ca ședințele grupului de contact să fie organizate zilnic pentru analiza și coordonarea implementării în continuare a planului de pace în estul Ucrainei.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?