X 
Transnistria stiri: 1383
Eurovision stiri: 507

Lego lansează o colecție de figurine de ''femei savant''

8 iun. 2014,, 12:00   Ştiinţă şi IT
6996 1
Foto: agerpres.ro
Celebra firmă producătoare de jucării Lego a anunțat în cursul acestei săptămîni că va lansa în curînd o serie de figurine de 'femei savant', care vor reflecta, printre altele, profesiile de astronom, chimist și paleontolog, relatează vineri ziarul Le Monde.

Lego a început să comercializeze în septembrie 2013 prima figurină de 'femeie savant', Pre C.Bodin, împreună cu materialele din laboratorul acesteia. Pre C.Bodin măsoară patru centimetri. Ea este laureată a premiului Nobel (sau, mai exact, potrivit biografiei sale, a unui 'premiu Nobrick'), poartă ochelari, o bluză albă peste un tricou mov și are în mîini două tuburi pentru experiențe. Forma pieptului și genele sînt doar schițate, evitîndu-se astfel sexualizarea excesivă remarcată (și criticată uneori) la alte jucării.

Tema cercetării științifice se bucură de atenție și în 2014, de această dată fiind pusă în valoare printr-o întreagă colecție de femei cercetător științific. Ideea a fost reținută cu ocazia ultimei selecții Lego Ideas, platformă care invită internauții să lanseze idei de figurine.

Sugestia a venit de la o geochimistă din Stockholm, Ellen Kooijman, și a primit zece mii de voturi online. Echipa de creație de la Lego a reținut-o în detrimentul altor idei de teme, cum ar fi Sherlock Holmes sau jocul video 'Legenda Zeldei'.

Ellen Kooijman, pasionată de Lego, s-a referit pe blogul său la unele clișee legate de gen. 'Ca om de știință, am remarcat două lucruri la Lego: pe de o parte, o proporție inegală de figurine masculine și feminine și, pe de cealaltă parte, o reprezentare stereotip a puținelor figurine feminine.' Așa i-a venit ideea să solicite diversificarea figurinelor feminine ale Lego.

Noua gamă de jucării nu se vinde încă, dar se va găsi în magazine din luna august.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

La ce etnie vă atribuiți?