Transnistria stiri: 1438
Preşedintele stiri: 4045

Leancă recunoaște că dorește să aibă relații de prietenie cu sindicatele (FOTO)

6 iun. 2014,, 13:34   Societate
4963 1
Foto: noi.md
„Sînt foarte bucuros că Guvernul a stabilit un dialog deschis și productiv cu sindicatele. Despre primele succese în acest sens denotă elocvent faptul că am elaborat în comun decizia privind majorarea, de la 1 septembrie, a salariilor pedagogilor și unor altor categorii de angajați”, a declarat premierul Iurie Leancă în cadrul ceremoniei Confederației Naționale a Sindicatelor din Moldova (CNSM) cu prilejul zilei profesionale a sindicaliștilor.

Iurie Leancă a îndemnat la o conlucrare în continuare între autorități și sindicaliști, menționînd că acum sarcina este de a moderniza nu doar economia, agricultura și sfera socială, dar și mentalitatea societății moldovenești. „Semnarea Acordului de asociere cu UE va deschide oportunități mari pentru dezvoltarea tuturor domeniilor vieții noastre, însă dacă nu vom orienta societatea civilă spre o muncă constructivă, nu vom avea rezultate rapide”, a subliniat șeful executivului.

„La rîndul nostru, noi vom încerca să obținem de la Guvern și patronate implementarea standardelor europene în domeniul ocupării forței de muncă, salarizării și securității muncii, indemnizațiilor pentru concediile de maternitate și pensii”, a subliniat președintele CNSM, Oleg Budza.

Oleg Budza a amintit că conducerea CNSM în permanență discută și cere angajatorilor să încheie și să respecte contractele colective de muncă, în special în domeniul condițiilor de muncă, atestării și calificării angajaților, volumului de muncă, salariilor.

„Deja sînt anumite succese, însă mai este mult de făcut, îndeosebi în combaterea fenomenului de achitare a salariilor în plic”, a menționat Budza.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?