Transnistria stiri: 1391
Preşedintele stiri: 4027

Cameron: I-am transmis lui Putin un set clar de mesaje; statu-quo-ul din Ucraina este inacceptabil

5 iun. 2014,, 23:38   Externe
5573 11
Foto : agerpres.ro
Premierul britanic David Cameron i-a transmis joi președintelui rus Vladimir Putin că Moscova ar trebui să nu se mai amestece în Ucraina și să coopereze cu președintele ales, Petro Poroșenko, relatează Reuters.

Șeful guvernului britanic a afirmat după o întrevedere cu Putin de la Paris că i-a transmis liderului de la Kremlin 'un set de mesaje foarte ferm și foarte clar', respectiv că o soluție diplomatică în criza din Ucraina este posibilă dacă Rusia va contribui la calmarea situației.

'Statu-quo-ul, situația de astăzi, este inacceptabil și trebuie să se schimbe. Trebuie ca Rusia să-l recunoască oficial și să coopereze cu noul președinte. Este nevoie de dezescaladare, este nevoie să se pună capăt fluxului de arme și de oameni care trec frontiera. Este nevoie de acțiune pe aceste fronturi', a spus David Cameron.

'Există o oportunitate de a avea o Ucraină stabilă, pașnică și încununată de succes, în special acum, cînd au avut loc alegeri prezidențiale', a adăugat el.

Marea Britanie a acuzat miercuri Rusia că alimentează instabilitatea din estul Ucrainei cu 'un torent de dezinformare' și a făcut apel la Moscova să-i determine pe separatiștii proruși să pună capăt conflictului lor cu forțele guvernamentale.

Președintele francez Francois Hollande, criticat în țară pentru lipsa sa de inițiativă privind Ucraina, a avut joi seară un dineu de lucru cu liderul american Barack Obama, iar ulterior s-a întîlnit la palatul Elysée cu președintele rus Vladimir Putin. Potrivit France Presse, cea de a doua reuniune a început cu puțin timp în urmă.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?