X 
Transnistria stiri: 1433
Preşedintele stiri: 4028

România este convinsă că Republica Moldova este următoarea ţintă a lui Putin

5 iun. 2014,, 12:27   Societate
4352 2
Foto: ntd.tv
România este convinsă că ambiţiile teritoriale ale preşedintelui rus, Vladimir Putin, nu sînt satisfăcute odată cu anexarea Crimeii şi că Republica Moldova reprezintă următoarea ţintă, scrie publicaţia americană USA Today.

Potrivit agenţiei "Infotag", ziarul american consideră că "dacă recenta ocupare a teritoriilor ucrainene are un aspect pozitiv pentru România, acesta constă în faptul că astfel americanii i-au acordat atenţie României, o atenţie care îi lipsea conducerii acestei ţări".

În context, autorul aminteşte că secretarul de stat al Apărării, Chuck Hagel, efectuează o vizită în România, ca parte a unei "parade" de vizite de nivel înalt ale oficialilor americani, "prin care intenţionează să amintească Europei de Est - şi ruşilor - că Occidentul nu doarme în timp ce Vladimir Putin încearcă să extindă sfera de influenţă a Rusiei". Vizita oficialului american intervine la scurt timp după cea efectuată de vicepreşedintele Joe Biden la Bucureşti. De asemenea, liderul american Barack Obama s-a aflat la Varşovia.

Publicaţia americană îl mai citează pe europarlamentarul român Ioan Mircea Pascu, potrivit căruia "incursiunea Rusiei în Ucraina nu a fost lipsită de costuri pentru Moscova".

"Costul plătit de Rusia este un NATO revigorat", a spus Pascu, adăugînd că "Rusia este mai izolată, iar Putin mai compromis".

USA Today aminteşte că premierul roman Victor Ponta a evidenţiat, într-o întîlnire cu Biden, preocuparea României pentru Republica Moldova. "Am vorbit destul de mult despre statul moldovean", a spus Ponta, care a mulţumit pentru "sprijinul pe care administraţia de la Washington îl oferă într-un mod explicit".

Potrivit USA Today, Ponta a mai spus că România acţionează pentru a-şi spori producţia de energie, astfel încît România "să-şi poată asigura – pentru ea şi pentru Republica Moldova – independenţa energetică, ce este chiar mai importantă în actualele condiţii de criză".
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?