Transnistria stiri: 1382
Eurovision stiri: 504
Preşedintele stiri: 3997

Curtea de Apel a interzis comuniştilor reformatori să utilizeze simbolurile PCRM

5 iun. 2014,, 10:40   Politică
4610 5
Foto: grenada.md
Curtea de Apel Chişinău a interzis Partidului Comunist Reformator (PCRM) să utilizeze în calitate de simboluri secera şi ciocanul.

Potrivit comunicatului Serviciului de presă al Partidului Comuniştilor (PCRM), citat de agenţia "Infotag", În acest fel Curtea a satisfăcut recursul PCRM cu privire la interzicerea înregistrării de Ministerul Justiţiei a simbolului secera şi ciocanul la solicitarea grupului de iniţiativă pentru înregistrarea comuniştilor reformatori.

PCRM a motivat prin faptul că secera şi ciocanul au fost înregistrate la Agenţia de Stat pentru Proprietatea Intelectuală (AGEPI), şi dreptul de autor este deţinut de Partidul Comuniştilor din Republica Moldova. Iar potrivit legislaţiei, nici o persoană fizică sau juridică nu are dreptul de a utiliza simbolul fără permisiunea titularului dreptului de autor.

Potrivit deciziei Curții de Apel, Ministerul Justiţiei nu are dreptul să înregistreze Partidul Comunist Reformator fără permisiunea Partidului Comuniştilor. De asemenea, menţionează comuniştii, procedura de înregistrare iniţiată de comuniştii reformatori încalcă prevederile Legii cu privire la partidele politice.

"Denumirea completă, abrevierea şi simbolica partidului politic trebuie să difere de denumirea şi simbolica altor partide, înregistrate anterior în Republica Moldova. Nu se admite utilizarea de către partide a simbolurilor grafice identice, indiferent de forma geometrică în care sînt amplasate", se vorbeşte în declaraţie.

De asemenea, PCRM enunţă în favoarea sa un articol al Codului civic, potrivit căruia "persoana juridică nu poate fi înregistrată dacă denumirea sa coincide cu denumirea altei persoane fizice, înregistrate anterior".

Pe 3 mai, la Chişinău a avut loc ședința Consiliului fondator al Partidului Comuniştilor reformatori, iniţiatori ai căruia au devenit foşti membri şi susţinători ai Partidului Comuniştilor. Noii comunişti au ales conducerea partidului, preşedinte al căruia a devenit fostul membru al PCRM Ruslan Popa.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?