X 
Eurovision stiri: 525
Cazul Filat stiri: 350
Transnistria stiri: 1433
Preşedintele stiri: 4023

Voronin: PCRM nu se va resemna cu textul Acordului de asociere RM-UE în redacţia actuală

4 iun. 2014,, 15:35   Politică
3654 4
Foto: noi.md
Partidul Comuniştilor nu se pronunţă împotriva modernizării Moldovei, dar nici nu se poate resemna cu textul Acordului de asociere RM-UE în redacţia actuală, deoarece prevederile acestuia contravin intereselor populaţiei ţării, transformînd-o într-o colonie a Uniunii Europene. Declarația a fost făcută de liderul PCRM, Vladimir Voronin, la întrevederea cu delegaţia Grupului de la Vişegrad.

Agenţia "Infotag" relatează, cu referire la Serviciul de presă al partidului, că reprezentanţii Grupului de la Vişegrad, însoţiţi de ambasadorii Cehiei, Slovaciei, Poloniei şi Ungariei la Chişinău, au solicitat opinia PCRM faţă de situaţia politică din ţară şi perspectivele de integrare europeană a acesteia.

Voronin a numit "inadmisibilă poziţia autorităţilor moldoveneşti, care nu au purtat un dialog sincer şi deschis cu societatea moldovenească privind consecinţele implementării Acordului".

Acest lucru a creat un decalaj enorm între declaraţiile guvernanţilor şi disponibilitatea societăţii de a accepta prevederile documentului respectiv. În cazul revenirii la guvernare, PCRM va depune toate eforturile pentru a convinge structurile europene de necesitatea renegocierii prevederilor Acordului la capitolele ce afectează suveranitatea şi discriminează posibilităţile economice ale Moldovei, a subliniat liderul comuniştilor.

Voronin a opinat că "actuala guvernare mimează reformele, în schimb, aplică un sistem corupţional organizat la nivel de stat".

"Astfel, majoritatea granturilor şi creditelor oferite ţării noastre au fost furate sau distribuite ilegal şi, ca urmare, datoria externă a Moldovei în ultimii cinci ani a atins cota de 60% din PIB, fără un efect vizibil pentru societate", a menţionat el, enunţînd temeri că "generaţiile viitoare ale ţării vor fi nevoite să restituie din cont propriu banii delapidaţi de actuala guvernare".

Potrivit spuselor fostului preşedinte, în relaţiile cu partenerii externi PCRM optează şi va opta pentru legiferarea la nivel internaţional a statutului de neutralitate permanentă al Republicii Moldova.


0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?