Eurovision stiri: 525
Cazul Filat stiri: 350
Transnistria stiri: 1433
Preşedintele stiri: 4023

Un viceprimar a dezminţit informaţia cu privire la concursul ilegal de selectare a companiei pentru reabilitarea drumurilor

4 iun. 2014,, 12:24   Societate
3112 0
Foto: noi.md
Viceprimarul Nistor Grozavu, a infirmat marţi, la şedinţa Consiliului Municipal, informaţia apărută în presă despre faptul că Primăria a desfăşurat un concurs ilegal cu privire la selectarea companiei pentru repararea străzilor Ştefan cel Mare, Constantin Negruzzi şi Vasile Alecsandri.

Potrivit agenţiei "Infotag", el a numit minciună zvonurile despre faptul că cîştigătorul concursului se cunoștea din start.

"Concursul a fost unul internaţional şi la acesta au participat şase companii de construcţie, dar a cîştigat cea care a propus nu doar cel mai convenabil preţ pentru servicii, dar şi care are experienţă de activitate în Moldova. Avem toate documentele şi orice doritor le poate citi pentru a se convinge de legalitatea procedurii şi respectarea acesteia conform tuturor standardelor", a spus Grozavu.

Acuzaţiile de faptul că compania care a cîştigat concursul posibil nu va finaliza reparația străzii Alecu Russo şi nu a îndeplinit toate cerinţele, el, la fel, le-a calificat drept minciuni.

"De întîrziere se face vinovată Primăria, care în ultimul moment a modificat proiectul, iar acest fapt nu a fost prevăzut, de aceea au şi apărut probleme. În decurs de două zile vor fi prezentate rezultatele expertizei calităţii lucrărilor efectuate şi atunci vom putea vorbi şi solicita ceva", a spus viceprimarul.

Potrivit lui Grozavu, "informaţia despre faptul că pentru repararea a trei străzi se vor cheltui 11,5 milioane de euro nu este exactă, deoarece deocamdată nu au fost încheiate calculele şi cifrele pot fi altele".

Consilierul din partea PCRM Victor Gurău a comunicat consilierilor municipali că "Primăria tăinuieşte informaţia despre faptul că compania românească care a cîştigat concursul de reparare a trei străzi are probleme".

Gurău a adăugat că "ea nu a terminat trei proiecte în România şi nici pînă acum nu poate da în exploatare strada Alecu Russo din capitală, cu toate că au trecut deja doi ani".

Consilierul a propus crearea unei comisii speciale din şapte persoane pentru controlarea calităţii lucrărilor de reparare a străzilor.

"Propun ca din comisie să facă parte trei consilieri din partea PCRM-ului, doi de la PL, şi cîte unul de la PLR şi PLDM", a spus Gurău.

Propunerea consilierului comunist a fost susţinută prin votul unanim al celor 37 de consilieri prezenţi în sală.

Concursul pentru reparația a trei străzi în baza unui credit oferit de BERD a fost cîştigat de compania românească DELTA ACM-93, care deja efectuează lucrări de reparaţie pe strada Alecu Russo din Chişinău.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?