Transnistria stiri: 1426
Eurovision stiri: 511

Aeroportul Internaţional Chişinău, pentru al 7-lea an consecutiv, a fost desemnat cel mai bun din CSI

4 iun. 2014,, 11:37   Economie
4526 0
Foto: noi.md
Aeroportul Internaţional Chişinău a fost desemnat ca fiind instituţia cu cea mai dinamică dezvoltare din ţările CSI în 2013, la categoria aeroporturilor cu trafic de pasageri de pînă la 1,5 milioane anual. Această distincţie i-a fost oferită aeroportului al 7-lea an consecutiv, relatează NOI.md.

Cupa i-a fost înmînată colectivului Aeroportului Chişinău în oraşul Moscova, în cadrul concursului organizat de către Asociaţia „Aeroport” a ţărilor CSI.

Acordarea acestui premiu este o recunoaștere a eforturilor și realizărilor deosebite ale Aeroportului Internațional Chișinău, atît în procesul de modernizare a serviciilor aeroportuare, cît și în creșterea permanentă a traficului internațional de călători.

"Acest premiu este realizarea tuturor angajaţilor aeroportului, care în fiecare zi, depun toate eforturile pentru a asigura un nivel ridicat de confort şi siguranţă tuturor pasagerilor şi un stimulent foarte bun pentru a menţine acest nivel al calităţii şi pentru a tinde spre realizări şi mai mari", a menţionat directorul Aeroportului Internaţional Chişinău SRL „AVIA INVEST”, Petru Jardan.

În anul 2013 instituţia a transportat în total peste 1 milion 321 de mii 362 de călători, ceea ce reprezentă o creştere de 8,26% faţă de anul precedent. Fluxul record de călători a fost înregistrat la 3 septembrie, cînd au fost deservite circa 6567 de persoane.

Semnarea Acordului de aderare a Republicii Moldova la Spaţiul Unic European Aerian în iunie 2012 a condus la liberalizarea continuă a pieţei şi atragerea de noi companii aeriene precum: „Wizz Air”, „Flydubai”, „Astra Airlines”. Astfel, pasagerilor li s-au oferit noi destinaţii: Dubai, Veneţia (Treviso), Roma (Ciampino), Dublin şi rute suplimentare spre Sankt Petersburg, Munchen, Viena, Moscova şi spre toate destinaţiile din Italia.

De remarcat faptul că aproape pentru toate direcţiile au fost scăzute semnificativ preţurile la biletele de avion, ceea ce a condus la rîndul său la atragerea unui număr mai mare de pasageri, care foloseau anterior pentru zborurile în Europa, aeroporturile din Ucraina şi România, dar şi transportul terestru.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

La ce etnie vă atribuiți?