Transnistria stiri: 1395
Preşedintele stiri: 4036

Mesaj neașteptat primit de Leancă de la Poroșenko

4 iun. 2014,, 10:57   Politică
9922 34
Foto: noi.md
Președintele ales al Ucrainei, miliardarul Petro Poroșenko a răspuns într-un mod inedit la mesajul de felicitare transmis de premierul Iurie Leancă cu prilejul victoriei înregistrate la alegerile prezidențiale. Omul de afaceri i-a adresat premierului un mesaj în limba de stat a Republicii Moldova.

„Mă bucur foarte mult că și Poroșenko, și Iațeniuk, care este din Cernăuți, cunosc limba noastră. Poroșenko mi-a răspuns după ce l-am felicitat pentru victoria la alegeri – «noroc și voie bună!»”, a menționat Leancă în cadrul unei emisiuni la postul public de televiziune.

Premierul a ținut să precizeze că relațiile dintre Moldova și Ucraina s-au îmbunătățit vizibil, comparativ cu noiembrie 2013, iar dialogul dintre reprezentanții celor două țări a devenit mai productiv. În opinia lui, legătura dintre părți este asigurată în prezent de obiectivele comune.

„Ucraina este o putere regională. Evoluțiile din această țară vor avea efecte directe asupra regiunii per ansamblu. În urma discuțiilor cu Poroșenko și Iațeniuk, acum am impresia că vorbim în același limbaj, folosim aceeași retorică și cel mai important e că avem aceleași obiective”, a explicat Leancă.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?