Eurovision stiri: 520
Cazul Filat stiri: 355
Transnistria stiri: 1390
Preşedintele stiri: 4016

Liceenii despre primul examen: A fost înghesuială și lipsă de confort (VIDEO)

3 iun. 2014,, 15:00   Societate
9155 1
Foto: replicaonline.ro
Peste patru mii de absolvenți ai liceelor cu predare în limba rusă au susținut astăzi primul examen din cadrul sesiunii de bacalaureat – la limba și literatura română. La liceul „Nikolai Gogol” examenul a fost susținut de peste 400 de candidați.

Potrivit liceenilor, conținutul testelor au corespuns programului de studii, însă a fost voluminos. Cele mai mari dificultăți candidații le-au întîmpinat la ultimul punct, unde trebuia scris un mic eseu în baza romanului „Ciuleandra” de Liviu Rebreanu.

„A fost foarte complicat. Ne-am așteptat la această sarcină cel mai puțin. «Ciuleandra» este pentru noi o lucrare nu prea renumită, filosofică și noi i-am acordat o atenție mai mică. Ne-am axat mai mult pe lucrările voluminoase”, a spus un licean.

Spre deosebire de anul trecut, în cadrul acestei sesiuni candidații au fost verificați cu detectorul de metale la ieșirea din centrul de examinare. Potrivit elevilor și profesorilor, a fost fixată o singură încălcare: la ieșirea din centrul de examinare, la un licean au fost găsite căști, lucrarea acestuia fiind ulterior anulată.

Candidații au menționat că în afară de camerele video cel mai mare disconfort la examen a fost provocat de numărul mare de observatori și sălile neconfortabile, deoarece candidații au fost nevoiți să susțină examenul în cantină, sala sportivă și alte încăperi. „Am susținut examenul în cantină. Acolo erau circa 100 de persoane. Băncile nu erau fixate, de aceea am avut probleme la scris”, a spus un candidat.

„A fost neconfortabil. Mirosea a bucate, era foarte strîmt, iluminarea era nepotrivită, iar băncile se clătinau”, au spus mai mulți absolvenți.

Al doilea examen din cadrul sesiunii de bacalaureat va avea loc vineri, 6 iunie. Candidații vor susține examenul la limba de instruire.



0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?