X 
Transnistria stiri: 1435
Preşedintele stiri: 4037

Dezordine în masă în Adunarea populară a Găgăuziei

3 iun. 2014,, 13:19   Politică
8366 4
Foto: moldnews.md
Ședința de astăzi a Adunării Populare din UTA Găgăuz-Yeri s-a transformat într-o luptă. Un grup de oameni au dat busna în clădirea Adunării s-au luat la harță cu demnitarii locali și au cerut demisia acestora, dar și a bașcanului, Mihail Formuzal, anunță Politik.md.

Potrivit unor martori, oamenii și-au împărțit pumni și au spart sticlele din clădire. O colegă jurnalistă a declarat pentru portalul Politik.md că toți reprezentanții mass-media au fost dați afară din clădire.

De asemenea, clădirea a fost blocată și nimeni nu are permisiune să intre sau să iasă. Potrivit sursei, clădirea a fost asaltată de circa 20 de bărbați.
Conform datelor oferite de gagauzinfo.md ședința a luat o întorsătură violentă după ce deputatul Grigori Morar l-a criticat dur pe speakerul Adunării Populare, Dmitri Constantinov, pentru niște critici aduse lui Morar.

După care în sală a venit un grup de oameni, care cereau demisia prezidiumului Adunării Populare. Oamenii, în frunte cu ex-președintele raionului Vulcănești, Serghei Cernev, au sărit peste tribună, iar Cernev l-a lovit pe Constantinov cu pumnul în față. În același timp, susținătorii lui Cernev au luat camerele video și i-au împins pe jurnaliști din sală.

Ulterior, reprezentanții mass-media auzeau strigăte și zgmote puternice din sala de ședințe. Peste 10 minute au venit și polițiștii în frunte cu inspectorul Alexandru Coinac. Deocamdată sala de ședințe rămâne a fi blocată.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?