X 
Eurovision stiri: 525
Cazul Filat stiri: 350
Transnistria stiri: 1433
Preşedintele stiri: 4022

Tănase: Curtea Constituțională va fi reformată după alegeri

3 iun. 2014,, 11:19   Societate
3737 0
Foto: noi.md
Președintele Curții Constituționale, Alexandru Tănase, susține că instituția pe care o conduce va trece printr-un șir de schimbări în urma alegerilor parlamentare din acest an. Potrivit lui Tănase, reforma este necesară pentru a consolida independența judecătorilor CC. Declarațiile au fost făcute în cadrul unei emisiuni la Publika TV.

„Curtea Constituțională urmează a fi reformată. Probabil, nu acum. Depinde cum se va forma puterea după alegeri, care va fi guvernarea și care vor fi prioritățile. Va fi necesar să fie mărit numărul judecătorilor. Va fi necesar să se renunțe la această formulă păguboasă ca un judecător la Curtea Constituțională să aibă două mandate. Un judecător la Curte trebuie să aibă un singur mandat, doar așa el poate fi independent și lua decizii corecte, nu favorabile puterii”, a remarcat Tănase.

Președintele Înaltei Curți afirmă că lista problemelor cu care se confruntă instituția este destul de mare, dar speră că aceste neajunsuri să fie înlăturate. În acest sens, Tănase a anunțat că în scurt timp vor fi publicate rezultatele unui studiu finanțat de UE, pe marginea activității Curții Constituționale.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?