Eurovision stiri: 525
Cazul Filat stiri: 350
Transnistria stiri: 1429
Preşedintele stiri: 4020

PARTIDUL cu cele mai multe VICTORII la Curtea Constituțională

3 iun. 2014,, 11:08   Politică
4201 4
Foto: blogspot.com
Cele mai multe cîștiguri de cauză la Curtea Constituțională din 2010 pînă în prezent le-a avut Partidul Comuniștilor. Informația a fost făcută publică de președintele CC, Alexandru Tănase, în cadrul unei emisiuni la postul Publika TV.

Tănase a spus că în perioada în care comuniștii s-au aflat la guvernare opoziția parlamentară nu a avut nici o victorie la Curtea Constituțională, iar în prezent situația s-a schimbat radical.

„Comuniștii trebuie să fie extrem de atenți cînd vin cu atitudini critice la adresa Curții Constituționale. Nu a existat niciodată în istoria țării o situație ca opoziția parlamentară să obțină atîtea cîștiguri de cauză în fața Curții. În perioada cînd guverna Partidul Comuniștilor, niciuna dintre sesizări nu a fost cîștigată de opoziția de la acea vreme. Din 2010, 2011, în jur de 50-60 la sută de dosare sînt cel mai des cîștigate de opoziție ”, a precizat Tănase.

Președintele Înaltei Curți a menționat că, deși reprezentanții Partidului Liberal sînt destul de activi în ceea ce privește sesizarea Curții, aceștia au avut cîștig de cauză în mai puțin de 40 la sută dintre dosare. În opinia lui Tănase, interdependența dintre PL și CC este doar o aparență.

„Este o iluzie că PL cîștigă toate dosarele la Curte. Oamenii văd doar acele hotărîri care se mediatizează de posturile TV, ei nu se uită în Monitorul Oficial pentru a vedea și deciziile de respingere”, a explicat Tănase.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?