Transnistria stiri: 1392
Preşedintele stiri: 4027

DECLARAŢIE de ultimă oră din România: "Rusia vrea să devină din nou vechea Uniune Sovietică"

3 iun. 2014,, 10:26   Externe
8211 30
Foto : agerpres.ro
Autorităţile au fost leneşe în atingerea unor ţinte de securitate şi cooperare economică UE-SUA, iar acum, în faţa unui pericol crezut închis de 25 ani, şi anume aspiraţiile Rusiei de a deveni vechea Uniune Sovietică, poate că s-a înţeles că trebuie decizii rapide, afirmă premierul Victor Ponta.

Încheierea unui acord de liber schimb între Europa şi SUA este necesar în faţa unui pericol despre care s-a crezut că a fost închis complet în urmă cu 25 de ani, şi anume aspiraţiile Rusiei de a deveni din nou vechea Uniune Sovietică, a declarat premierul Victor Ponta.

"Guvernul român este un suporter al Transatlantic Trade and Investment Partenership (TTIP). Cred că noi avem nevoie de un spaţiu comun Europa-SUA sigur din punct de vedere militar, dar şi de cooperare economică. Noi n-am fost foarte rapizi, am fost leneşi în progres în atingerea acestor ţeluri fundamentale, şi acum, în faţa a ceva ce crezusem că în urmă cu 25 de ani a fost închis complet, pericolul legat de aspiraţiile Rusiei de a deveni din nou vechea Uniune Sovietică, acum poate că am realizat că trebuie să mutăm mai rapid în direcţia creării unui spaţiu comun de securitate şi prosperitate europeano-american", a spus Ponta la o conferinţă pe tema securităţii în regiunea Mării Negre.

În urmă cu o lună, premierul Ponta a afirmat că, după încheierea alegerilor europarlamentare, la nivelul Uniunii Europene trebuie să fie decisă foarte repede înfiinţarea pieţei unice a energiei, pentru negociarea cu Rusia a unor preţuri unice la importurile energetice, precum şi încheierea acordului comercial UE-SUA.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?