Transnistria stiri: 1392
Preşedintele stiri: 4029

În preajma semnării Acordului de asociere, la Chişinău vor avea loc consultări ale experţilor din Federația Rusă şi Republica Moldova

2 iun. 2014,, 12:44   Societate
4759 4
Foto: noi.md
O doua rundă de consultări ale experţilor guvernelor Rusiei şi Moldovei în legătură cu semnarea Acordului de asociere RM-UE este planificată pentru 15-16 iunie la Chişinău.

Potrivit agenţiei "Infotag", anunţul a fost făcut la întrevederea cu jurnaliştii de către ambasadorul Federației Ruse în Republica Moldova, Farid Muhametşin.

„Semnarea de către Moldova a acestui document va duce la modificarea regimului comercial între Moldova şi Rusia, fapt ce poate afecta negativ volumul comerţului dintre cele două ţări. Întrunirile experţilor au loc cu scopul de a găsi soluţii reciproc avantajoase. Există un întreg ghem de probleme ce trebuie rezolvate, ținînd cont de faptul că a mai rămas puţin timp”, a menţionat diplomatul.

Excelenţa Sa a presupus că în baza rezultatelor consultărilor de două zile de la Chişinău vor fi enunţate poziţiile părţilor.

La o săptămînă pînă la întrunirea experţilor, Chişinăul va fi vizitat de secretarul de stat al MAE al Federației Ruse, Grigori Karasin.

Demnitarii ruşi consideră că, odată cu aderarea Moldovei la regimul de comerţ liber, va înceta funcţionarea Acordului de comerţ liber în cadrul CSI, exprimîndu-și temerile că republica va începe să reexporte mărfuri ieftine şi calitative din UE în Federația Rusă.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?