X 
Transnistria stiri: 1391
Preşedintele stiri: 4024

Lupu nu exclude o eventuală coaliție PD-PCRM

30 mai. 2014,, 10:53   Politică
5547 15
Foto: noi.md
Liderul Partidului Democrat, Marian Lupu, nu exclude posibilitatea formării unei coaliții postelectorale cu Partidul Comuniștilor. Deși susține că în prezent, între cele două partide nu au loc niciun fel de negocieri, Lupu a precizat că scenariul formării unei asemenea coaliții este posibil. Declarațiile au fost făcute de Lupu în cadrul unei emisiuni la TV7.

Întrebat de moderatoare emisiunii, dacă scenariul creării unei coaliții de acest fel este plauzibil, Lupu a răspuns: „Haideți să lăsăm șanse și pentru o asemenea teorie”.

„Eu cred că există într-adevăr o fisură, o situație reală de conflict în cadrul PCRM, fie de ordin ideologic, fie de ordin organizațional. Eu gîndesc că într-adevăr este un moment mai deosebit care nu s-a mai întîmplat anterior. Dacă este să urmărim ultimele declarații ale lui Voronin, după declarații foarte tari – revoluții de catifea, o propagandă antieuropeană, o propagandă foarte agresivă bazată pe minciună – între timp, dacă ați observat, tot avîntul ăsta s-a anihilat”, a explicat Lupu.

Președintele PD a ținut să precizeze că discuțiile pe marginea formării unor coaliții postelectorale sînt premature. „Nu se duc negocieri în prezent cu PCRM. Dar mie ca președinte al acestui partid mi-ar plăcea foarte mult această situație, PD să fie în centrul dezbaterilor și negocierilor, să fie competiție și bătălie între partidele politice pentru cine va face coaliție cu PD. Este categoric prematur să discutăm orice scenarii serioase privind formarea unor coaliții, din simplul motiv că noi avem în față scrutinul electoral”, a conchis Lupu.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?