Transnistria stiri: 1395
Preşedintele stiri: 4036

Un expert finlandez a fost EXPULZAT din Moldova

30 mai. 2014,, 01:54   Societate
7188 9
Foto: notum.info
Igor Dodon declară că un expert finlandez, care participat la conferinţa internaţională „Statul federativ: experienţa internaţională şi perspectivele pentru Moldova”, organizată de Asociaţia Istoricilor şi Politologilor „Pro-Moldova” în comun Partidul Socialiștilor, a fost expulzat ilegal din țară pentru un termen de 5 ani, relatează UNIMEDIA.

Potrivit lui, Johan Bäckman, specialist în domeniul apărării drepturilor omului, doctor în științe politice din Finlanda, a participat la eveniment alături de alți 11 experți din 8 țări, dintre care 4 țări membre ale Uniunii Europene și 4 din CSI.

„Astăzi, dl Bäckman împreună cu cîţiva membri ai PSRM a efectuat o vizită la Comrat, iar la întoarcere a fost arestat, în mod obraznic percheziţionat şi fără explicaţii condus la Aeroportul Chişinău. La aeroport expertului i s-a prezentat un act în limba moldovenească prin care i s-a explicat că ar fi comis unele încălcări pe teritoriul Moldovei, în legătură cu care i s-a anunţat deport pentru o perioadă de 5 ani. Cu regret, dl Johan Bäckman a fost deja dus în avion. Noi am rugat să fie prezent la conferință, dar nu i-au permis. Nu i-a fost explicat absolut nimic. Și aici e prima încălcare - poliția rutieră i-a solicitat și i-a verificat pașaportele. Într-un mod foarte categoric au insistat să fie urmați pînă la aeroport. Nu a făcut nicio încălcare, nu au avut loc niciun fel de incidente. De ce era nevoie de acțiuni atît de dure? De ce, un cetățean al UE a fost expulzat fără nicio explicație? Nu i s-a permis nici măcar să discute cu un avocat. Imediat ce vom obține decizia prin care a fost expulzat, o vom ataca în judecată. Vom cere detalii și vom insista asupra acestui caz”, a declarat Dodon.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?