X 
Transnistria stiri: 1433
Preşedintele stiri: 4025

Vladimir Voronin va fi acţionat în judecată de familia lui Sergiu Mocanu

29 mai. 2014,, 15:40   Societate
4584 3
Foto: noi.md
Liderul Partidului Comuniştilor din Republica Moldova, Vladimir Voronin, va fi acţionat în judecată de familia liderului Mişcării Antimafie, Sergiu Mocanu.

Potrivit agenţiei "Infotag", Sergiu Mocanu a declarat joi, în cadrul unei conferinţe de presă, că după şase ani de procese de judecată, pe 27 mai Curtea Supremă de Justiţie a luat o decizie prin care fiii săi au fost absolviţi de orice pedeapsă, după ce în 2008 aceştia au fost acuzaţi pe nedrept de vătămarea corporală a unui tînăr.

"Roman a fost achitat pe deplin, iar lui Adrian i s-a anulat pedeapsa", a precizat Sergiu Mocanu.

Liderul Mişcării a reiterat că în septembrie 2008, fiii săi, Adrian şi Roman Mocanu, au fost reţinuţi ilegal şi au fost nevoiţi să se refugieze pe teritoriul Ambasadei României, unde s-au aflat mai bine de un an de zile.

"Dosarul a fost fabricat la comanda lui Vladimir Voronin, iar ieşirea lor de acolo a fost posibilă doar după plecarea acestuia din funcţia de preşedinte al ţării", a spus Mocanu. Potrivit lui, Adrian şi Roman Mocanu vor iniţia o acţiune civilă împotriva statului pentru deţinere ilegală.

"Îl vom urmări penal pe Voronin pentru cele făcute atunci. Urmărirea lui penală este foarte aproape, chiar dacă acum s-a împrietenit cu Plahotniuc. Iniţial vom acţiona în instanţele naţionale şi apoi la CEDO pentru a ne întoarce prejudiciile. Vom cere banii de la Voronin, cel care a comandat acest dosar", a subliniat Sergiu Mocanu.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?