X 
Transnistria stiri: 1433
Preşedintele stiri: 4026

ŞOC DUPĂ ALEGERILE EUROPARLAMENTARE! Neonaziştii ameninţă liniştea Europei

27 mai. 2014,, 10:04   Externe
7085 7
Foto : libertatea.ro
Ascensiunea partidelor extremiste în Parlamentul European, inclusiv a unui partid declarat neonazist (!), nu este de bun-augur. Sociologii au explicat care sînt cauzele ascensiunii extremismului şi ce ar trebui să se facă pentru a contracara acest curent occidental.

Ceea ce părea greu de crezut pentru nivelul electoratului occidental, cu 10 ani în urmă, a devenit realitate: au votat masiv extremiştii, care au devenit a treia putere în Parlamentul European (PE).

“Încă de anul trecut atrăgeam atenţia asupra faptului că anul 2014 va fi unul al extremismului european, dar nu bănuiam că se va ajunge la asemenea cifre. Acum chiar că nu mai e de joacă. Romînia, neavînd nici un partid extremist, va trebui să pună presiune pe partenerii externi, atît în cadrul PE, unde avem un contingent socialist puternic, cît şi la nivel guvernamental, prin discuţii bilaterale cu ţările unde sînt mulţi romîni. Acum se vede că Uniunea nu a reuşit să înainteze către omogenizarea sa, a înregistrat eşecuri faţă de propria identitate şi e în pericol acum să devină un mozaic de state şi să piardă competiţia economică mondială, deci chiar rostul pentru care a fost înfiinţată”, a declarat sociologul Vasile Dîncu.

«Este semnul unei crize profunde»

Politicile duse în UE au început să obosească. Acesta este semnul unei crize profunde. Structurile politice ale Bătrînului Continent, care şi-au dublat componenţa după 1990, nu au putut face faţă noii situaţii. Astfel, au apărut, şi apar, alianţe politice anormale, cum se prefigurează acum, în Parlamentul European, una între socialişti şi populari - alianţă care va duce la o situaţie politică şi mai proastă. Să nu ne mirăm dacă în viitorul apropiat extremiştii vor prelua Uniunea Europeană”, afirmăsociologul Alfred Bulai.

Constituie a treia forţă politică a forului de la Bruxelles

Rezultatele alegerilor europarlamentare au provocat un adevărat cutremur în Uniunea Europeană, prin faptul că partide neonaziste şi eurofobe au ajuns să deţină nu mai puţin de 140 de mandate în Parlamentul European. Mai exact, constituie a treia forţă politică din legislativul de la Bruxelles, după conservatori şi socialişti.

Marea Britanie- Rezultatele indică un succes istoric- aproape 30%- pentru partidul eurofob britanic condus de Nigel Farage, care a declarat recent că nu vrea să aibă în veci vecini romîni! “Pînă acum, integrarea europeană părea inevitabilă. Această inevitabilitate a fost spulberată de rezultate. Nu vreau doar ca Marea Britanie să părăsească UE, vreau ca Europa să abandoneze UE!”, a şocat Nigel Farage.

Franţa- Frontul Naţional de Extremă Dreaptă a depăşit 25% din sufragii. Marine Le Pen, preşedinta Frontului Naţional, e o antiimigraţionistă care nu de puţine ori şi-a exprimat dezgustul faţă de romîni.

Danemarca- un partid care se opune imigraţiei, Partidul Poporului Danez (DF) a cîştigat alegerile europarlamentare, cu 26,7% din sufragii.

Grecia- ţară greu lovită de austeritate - neonaziştii de la Zorii Aurii au luat 10% din sufragii, rezultatul indicînd o creştere importantă a popularităţii printre greci.

Polonia- Un mic partid eurofob polonez, Congresul Noii Drepte (KNP), a obţinut 7,2%. Condusă de Janusz Korwin-Mikke, de 72 de ani, un matematician excentric, această mişcare susţine că vrea să intre în PE pentru“a distruge Uniunea Europeană din interior”.

Ungaria - Jobbik, un partid ultranaţionalist cu discurs rasist, antisemit şi antirom, s-a clasat pe locul II, cu 14,7% din voturi (trei mandate).

Germania - Partidul neonazist german NPD îşi va face intrarea în Parlamentul European pentru prima dată în istorie. Creditat cu 300.000 de voturi şi un scor de 1%, NPD a obţinut un loc, din cele 96 de cîte dispune Germania în noul Parlament.

Olanda- Partidul eurosceptic, populist şi extremist al lui Geert Wilders, care a cerut excluderea Romîniei din UE sau reducerea fondurilor acordate ţării noastre, a ocupat locul III în clasamentul voturilor, cu 12,7%, şi va ocupa trei locuri în Parlamentul European.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?