Transnistria stiri: 1395
Preşedintele stiri: 4036

Datele finale ale recensămîntului vot fi cunoscute peste ... 2,5 ani (VIDEO)

26 mai. 2014,, 17:32   Societate
9223 1
Foto: noi.md
Biroul Naţional de Statistică a anunţat finalizarea Recensămîntului populaţiei. Despre aceasta a declarat astăzi, în cadrul conferinţei de presă, directorul Biroului Naţional de Statistică, Lucia Spoială. Potrivit ei, rezultatele preliminare ale recensămîntului vor fi făcute publice în prima săptămînă a lunii decembrie curent, iar datele finale vor fi cunoscute nu mai devereme decît peste 27 de luni de la data recensămîntului.

În perioada 26-28 mai, instructorii vor verifica informaţia şi în caz de necesitate vor merge pe teren pentru a verifica calitatea completării anchetelor. Verificarea şi validarea recensămîntului va avea loc în perioada 16-29 iunie.

Pe data de 27 mai va fi anunţat numărul de participanţi în cadrul recensămîntului.

“Durata de colectare a informaţiilor, prin completarea anchetelor, nu a fost prelungită. Dar, în perioada desfăşurării anchetei de control (16-29 iunie), persoanele care au depus anumite plîngeri vor completa din nou anchetele”, a anunţat Lucia Spoială.

Circumscripţiile teritoriale vor fi deschise pînă pe 31 mai. Fiecare dintre respondenţi poate să-şi verifice datele din chestionar, dar nu are dreptul să le completeze.

Directorul BNS a comunicat că Recesămîntul este un exerciţiu statistic şi permite o marjă de eroare de -/+6%.

Recensămîntul populaţiei a fost desfăşurat în perioada 12-25 mai.


0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?