Eurovision stiri: 525
Cazul Filat stiri: 350
Transnistria stiri: 1429
Preşedintele stiri: 4017

MAI le-a pregătit o surpriză șoferilor (FOTO)

26 mai. 2014,, 16:25   Societate
10850 3
Foto: mai.gov.md
Ministerul de interne a lansat astăzi proiectul pilot de testare a camerelor video portabile pentru inspectorii de patrulare. Astfel, toate acțiunile și convorbirile dintre polițiști și șoferi vor fi înregistrate.

Camerele vor fi purtate pe uniformă și vor avea capacitatea de transmisiune a imaginii și sunetului în timp real, prin intermediul tehnologiei 3G. Costul unei camere video și a dispozitivului pentru transmisiunea de date este de 300 de dolari.

Potrivit ministrului de interne, Dorin Recean, proiectul are drept scop monitorizarea polițiștilor la datorie, dar și asigurarea securității lor.

„Aceste camere vor fi o piedică pentru escaladarea situațiilor de conflict și vor descuraja polițistul sau cetățeanul să încalce legea”, a menționat Recean.

Ministrul a anunțat că cetățenii vor fi preveniți despre faptul că interacțiunea lor cu poliția este filmată prin intermediul abțibildului informativ lipit pe buzunarul vestei ofițerului.

Camerele video achiziționate în cadrul proiectului pilot vor fi testate timp de o lună. Dacă proiectul se va dovedi a fi eficient, toți inspectorii de patrulare vor fi dotați cu camere video portabile.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?