X 
Eurovision stiri: 520
Cazul Filat stiri: 355
Transnistria stiri: 1390
Preşedintele stiri: 4017

Reprezentant al UV: Semnarea Acordului de asociere RM-UE va genera dificultăţi în comerţul cu Rusia

26 mai. 2014,, 10:36   Societate
3671 3
Foto: promros.ru
Semnarea de către Moldova a Acordului de asociere și de liber schimb va duce la probleme în comerţul cu Rusia. Declarație aparține ministrului Comerţului al Comisiei Economice Eurasiatice (CEE), Andrei Slepnev, care coordonează subiectele ce ţin de dezvoltarea comerţului între ţările Uniunii Vamale (UV).

Potrivit agenţiei "Infotag", într-un interviu acordat postului de televiziune rus RBC, în holurile Forumului Economic Internaţional de la Sankt Petersburg el a declarat că, "dacă Moldova va semna Acordul de asociere cu UE, ea trebuie să fie pregătită pentru probleme, similare dificultăţilor din comerţul dintre Rusia şi Ucraina".

"Însăşi semnarea nu va genera măsuri din partea Federației Ruse. Rusia va reacţiona doar la anumite "efecte economice", care pot fi generate de infiltrarea mărfurilor europene pe piaţa rusă şi înlocuirea unor produse. Trebuie analizate aceste consecinţe şi atunci să ne apreciem în conformitate cu baza normativă cum să reacţionăm", a spus el.

Potrivit oficialului, comerţul cu Ucraina deja s-a redus substanţial şi se va reduce în continuare.

"Pot greşi cifrele, dar, potrivit ultimelor date, în primul trimestru reducerea este de 25% şi eu personal consider că indicii comerţului cu Ucraina vor degrada în continuare. Reducerea ulterioară, cel mai probabil, nu va fi atît de critică, deoarece poziţiile radicale din conjunctură deja au fost corectate. Pot spune că toate aceste efecte, temeri, pe care le-am fixat în relaţiile cu Ucraina, sînt corecte şi pentru situaţia cu Moldova, cu toate că, desigur, economiile sînt diferite şi dimensiunile la fel şi efectele pot fi mai puţin pronunţate", a menţionat Slepnev.


0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?