X 
Transnistria stiri: 1390
Preşedintele stiri: 4019

Conflict dintre oligarhi în Ucraina: Taruta îi acuză pe militanții lui Kolomoiski de nelegiuiri

24 mai. 2014,, 11:33   Externe
7383 5
Foto : zn.ua
Omul de afaceri Serghei Taruta, desemnat de autoritățile de la Kiev guvernator al regiunii Donețk, a împărtășit ziarului britanic Financial Times impresiile sale despre confruntarea rebelilor și forțelor de ordine ucrainene.

În special, despre "batalioanele" create pe banii oamenilor de afaceri ucraineni pentru a lupta cu atoproclamatele republici populare Donețk și Lugansk. Taruta apreciază înalt acțiunile batalionului "Donbas". "Sînt niște patrioți. Ei sînt prototipul viitoarei poliții municipale", - a declarat Taruta.

Unele dintre formațiunile militarizate adunate în grabă sînt slab pregătite și lipsite de experiență, scrie ziarul britanic. Într-o regiune inundată de arme, populația civilă riscă să fie prinsă sub foc încrucișat. Astfel, pe 11 mai, la Krasnoarmeisk, doi civili au fost uciși și unul rănit într-o încăierare între protestatarii neînarmați și forțele prokievene. La confruntare au participat membrii batalionului "Dnepr", sponsorizat de către oligarhul ucrainean Igor Kolomoiski.

Însuși Kolomoiski nu a făcut nicio declarație cu privire la aceste evenimente. Unul dintre consilierii săi a spus că motivul altercației nu a fost "Dnepr", ci niște "golani înarmați". Însă Taruta insistă asupra faptului că responsabilitatea o poartă "Dnepr" și a acuzat această formațiune de amestec în Donețk, provocarea instabilității și fărădelegii.

"Noi încercăm să calmăm situația, iar ei provoacă oamenii, - afirmă Taruta. - Ei vin și încearcă să se debaraseze de primarul local, care nu le place, sau de liderul și aduc un argument foarte puternic în favoarea lor - armele automat. Puțini oameni se pot pune cu ei", - a spus guvernatorul prokievean.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?